Qui Som

La qualitat i personalitat d’un vi requereixen d’un context que el defineixi.

Les vinyes, els raïms, al igual que xuclen del terra els seus nutrients, també respiren del seu entorn, gaudeixen del paisatge, i son orgulloses de l’ història de on es troben ubicades i de les curoses mans que els cuiden. Si, aquesta personalització del raïm i el vi sempre ha existit però, perduda en el comerç anònim, la volem rescatar i donar-li nom a aquest concepte: “arrelament”.

Som un col·lectiu de agricultors de El Pla de Manlleu que hem decidit agrupar-nos per a defensar el nostre territori, el paisatge, el medi ambient i la natura, a la vegada que també defensarem una agricultura cada cop mes respectuosa amb el entorn. Volem conrear les nostres terres per aconseguir collites de alta qualitat, emprant els sistemes i productes mes adients per a fer una agricultura sostenible i garantir-ne la traçabilitat.

Som 41 viticultors que tenim les vinyes en el àmbit geogràfic definit en els nostres estatuts, dels quals tres de ells ja practiquen la viticultura biodinàmica. (Veure base de dades). Reunim més de 566 Hectàrees de vinya, gran part de les quals son Parellada (Montonega), i altres varietats blanques com el Garnatxa Blanca, Chardonnay, Muscat d'Alexandria. Entre les varietats negres trobem l'Ull de llebre, Garnatxa Negra, Sumoll, Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. (Veure base de dades)

Totes aquelles terres que es trobin situades per sobre dels 500 metres d’alçada respecte el nivell del mar, i, en principi, que pertanyin a el Pla de Manlleu (Aiguamúrcia) i als municipis col.lindants. Actualment, las finques dels agrupats son situades a El Pla de Manlleu (Aiguamúrcia), Querol i la Joncosa del Montmell.

Es, doncs, aquest, un projecte fet amb rigor, amb els assessoraments necessaris, amb realisme i amb una mirada cap el futur, avançant-nos-hi fins i tot, perquè en aquest futur, cada cop mes proper, es a on trobarem, si ens esforcem, una sortida digne a la nostra feina, a les nostres vinyes, al nostre Pla de Manlleu.

 

Legalment la Agrupació de Agricultors de El Pla de Manlleu es una organització empresarial sense afany de lucre, i s’ha constituït a l’empara de la llei 19/1977 d´1 d’abril, d’associació sindical, i el reial decret 873/1977, de 22 d’abril, sobre dipòsit dels estatuts de les organitzacions constituïdes a l’empara de l'esmentada llei.

Els nostres estatuts han estat admesos i dipositats en el registre d’estatuts d’àmbit de Tarragona dels serveis territorials de Tarragona del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, i publicats al DOGC.

El domicili social es al carrer de Sant Cristòfor nº 1 de el Pla de Manlleu, 43714 Tarragona.
NIF: G 43912831.

Parellada
Agrupació d'Agricultors de El Pla de Manlleu | info@raim500.com